Üdvözöllek Ildike receptes honlapján! Kellemes barangolást!
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Ezekben a percekben

hit counter

vendég böngészi a honlapot!


server monitor
 
 
Látogatók a világból


 
Tekintsd meg receptes könyvemet!

     

sussunk

 

 

Az alábbi fórum témákat ajánlóm figyelmedbe:

 
Napi ajánlat



 
Kertészkedés

 

 

   Nyomtatás!

 

 
 

fozes                                                                                        

 
 
Ötletek a háztartásban

                

 
 
: HÁJAS TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL

HÁJAS TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL

Ildike  2011.08.31. 12:46

Mákkal,és dió töltelékkel is készíthető.


Hozzávalók:

  70 dkg liszt , 35 dkg fodros sertésháj (ez már a tisztított/ kapart/ darált mennyiség) , 2 nagy ek tejföl ,1 egész tojás , 2 ek 10 %-os ecet , 1 kk só , 1 kk cukor , kb 2 dl langyos víz , baracklekvár , porcukor.

Elkészítése:

  A hájat megtisztítjuk a hártyától, úgy, hogy a megtisztított mennyiség 35 dkg legyen. Lehet kaparni vagy darálni, lényeg, hogy kenhető állagú, apró cafatokat kapjunk a művelet végére.  A megtisztított hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hidegre tesszük állni (kb 25 perc).  A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, 15 percre féreteszük állni.  A tésztát kinyújtjuk (kb. ujjnyi vastagra), és rákenjük a lisztes hájat (kézzel a legegyszerűbb lapogatni)  Az egészet felcsavarjuk, és elkezdjük nyújtani, lehetőség szerint úgy, hogy viszonylag szabályos négyszöget kapjunk.  Ha már sikerült ujjnyi vastagra nyújtani, akkor hajtogatunk rajta egyet: előbb az alsó részt, majd a felső részt hajtjuk középre.  Az előttünk lévő téglalap alakú tésztának most a jobb, majd bal oldalát hajtjuk szintén középre. Kicsit meglapogatjuk az egészet, és hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük.  Utána ismét ujjnyi vastag négyszöget nyújtunk a tésztából, és megint meghajtogatjuk az előbb leírt módon.  Ezt a nyújtás-hajtogatás-pihentetést még kétszer megcsináljuk (tehát összesen négyszer).  Az utolsó nyújtás után (mikor szintén ujjnyi vastag a tésztánk) hosszú csíkokat vágunk le belőle, amit szabályos négyszögecskékre osztunk (kb. tenyérnyiekre).  A tenyérnyi négyszögek sarkatit átlósan összenyomjuk, hogy kis batyukat kapjunk.  200 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. .A sütőből kivéve még melegen porcukorba forgatjuk, majd az addigra szépen kinyílt kis batyukba teszünk egy-egy kanál saját készítésű baracklekvárt.

Jó étvágyat!!

 
Az oldal megtekintéséhez Mozilla Firefox és 1024x768 felbontás ajánlott.


 

IP

zoldseg

 

 
Indulás: 2007-04-02
 
* Fórumozok receptjei *

 

 
Legújabb receptjeim

CSÍPŐS  TEJSZÍNES MUSTÁROS HÚS

------------------------------------------------

ÖTPERCES TÚRÓS

-------------------------------------------------

NON PLUSZ ULTRA

------------------------------------------------

CSOKOLÁDÉ PUDINGOS MUFFIN

---------------------------------------------------

KINDER TEJSZELET

---------------------------------------------------

CSALAMÁDÉ

 

 

 

------------------------------------------------

MEGGYES PITE

-------------------------------------------------

MÁKOS PUDINGOS SÜTEMÉNY

--------------------------------------------------

RAKOTT KALÁCS

------------------------------------------------

HOT  DOG

-----------------------------------------------

Hajtogatott tepertyűs pogácsa

-----------------------------------------------

Könnyű,habos pite

----------------------------------------------

Fokhagyma krém

--------------------------------------------------

Savanyított fokhagyma

--------------------------------------------------

HÁZI  ERŐS  PISTA

------------------------------------------------

Vaníliapudingos mákos bögrés

--------------------------------------------------

Pikáns zöldséges spagetti

------------------------------------------------

 

Borsós-tejszínes tészta

------------------------------------------

Citrom krémmel töltött citromos muffin

--------------------------------------------------

Sós kifli

------------------------------------------------

Somlói

------------------------------------------------

 

Pilóta keksz

------------------------------------------------

 

Fordított almás

--------------------------------------------------

Pizzás tallér

--------------------------------------------------

Csíkos kifli

--------------------------------------------------

Rakott tészta

--------------------------------------------------

Citromos-mentás almaleves

-------------------------------------------------

Zebratorta

-------------------------------------------------

Hortobágyi sertésragu

-------------------------------------------------

Szezámmagos háromszög

--------------------------------------------------

Kókuszos ostya

-------------------------------------------------

 

Vizes piskóta

------------------------------------------------

Szilvás lepény

-----------------------------------------------

Lecsós szelet

------------------------------------------------

Amerikai saláta

-------------------------------------------------

Kakaós kevert sütemény

--------------------------------------------------

Sajtos-túrós pogácsa

-------------------------------------------------

Férfi szeszély

-------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreatívkodjunk

 



Hun-Web Linkek

Linktár Network
Magyar
Linkgyûjtemény
eXTReMe Tracker

 

TopSite.hu - A web legjobbjai.

 

Free TopSite


InterStat.hu
Google PageRank




 

RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-