Üdvözöllek Ildike receptes honlapján! Kellemes barangolást!
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Ezekben a percekben

hit counter

vendég böngészi a honlapot!


server monitor
 
 
Látogatók a világból


 
Tekintsd meg receptes könyvemet!

     

sussunk

 

 

Az alábbi fórum témákat ajánlóm figyelmedbe:

 
Napi ajánlat



 
Kertészkedés

 

 

   Nyomtatás!

 

 
 

fozes                                                                                        

 
 
Ötletek a háztartásban

                

 
 
: HÁJAS TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL

HÁJAS TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL

Ildike  2011.08.31. 12:46

Mákkal,és dió töltelékkel is készíthető.


Hozzávalók:

  70 dkg liszt , 35 dkg fodros sertésháj (ez már a tisztított/ kapart/ darált mennyiség) , 2 nagy ek tejföl ,1 egész tojás , 2 ek 10 %-os ecet , 1 kk só , 1 kk cukor , kb 2 dl langyos víz , baracklekvár , porcukor.

Elkészítése:

  A hájat megtisztítjuk a hártyától, úgy, hogy a megtisztított mennyiség 35 dkg legyen. Lehet kaparni vagy darálni, lényeg, hogy kenhető állagú, apró cafatokat kapjunk a művelet végére.  A megtisztított hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hidegre tesszük állni (kb 25 perc).  A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, 15 percre féreteszük állni.  A tésztát kinyújtjuk (kb. ujjnyi vastagra), és rákenjük a lisztes hájat (kézzel a legegyszerűbb lapogatni)  Az egészet felcsavarjuk, és elkezdjük nyújtani, lehetőség szerint úgy, hogy viszonylag szabályos négyszöget kapjunk.  Ha már sikerült ujjnyi vastagra nyújtani, akkor hajtogatunk rajta egyet: előbb az alsó részt, majd a felső részt hajtjuk középre.  Az előttünk lévő téglalap alakú tésztának most a jobb, majd bal oldalát hajtjuk szintén középre. Kicsit meglapogatjuk az egészet, és hűvös helyen 20-25 percig pihentetjük.  Utána ismét ujjnyi vastag négyszöget nyújtunk a tésztából, és megint meghajtogatjuk az előbb leírt módon.  Ezt a nyújtás-hajtogatás-pihentetést még kétszer megcsináljuk (tehát összesen négyszer).  Az utolsó nyújtás után (mikor szintén ujjnyi vastag a tésztánk) hosszú csíkokat vágunk le belőle, amit szabályos négyszögecskékre osztunk (kb. tenyérnyiekre).  A tenyérnyi négyszögek sarkatit átlósan összenyomjuk, hogy kis batyukat kapjunk.  200 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. .A sütőből kivéve még melegen porcukorba forgatjuk, majd az addigra szépen kinyílt kis batyukba teszünk egy-egy kanál saját készítésű baracklekvárt.

Jó étvágyat!!

 
Az oldal megtekintéséhez Mozilla Firefox és 1024x768 felbontás ajánlott.


 

IP

zoldseg

 

 
Indulás: 2007-04-02
 
* Fórumozok receptjei *

 

 
Legújabb receptjeim

CSÍPŐS  TEJSZÍNES MUSTÁROS HÚS

------------------------------------------------

ÖTPERCES TÚRÓS

-------------------------------------------------

NON PLUSZ ULTRA

------------------------------------------------

CSOKOLÁDÉ PUDINGOS MUFFIN

---------------------------------------------------

KINDER TEJSZELET

---------------------------------------------------

CSALAMÁDÉ

 

 

 

------------------------------------------------

MEGGYES PITE

-------------------------------------------------

MÁKOS PUDINGOS SÜTEMÉNY

--------------------------------------------------

RAKOTT KALÁCS

------------------------------------------------

HOT  DOG

-----------------------------------------------

Hajtogatott tepertyűs pogácsa

-----------------------------------------------

Könnyű,habos pite

----------------------------------------------

Fokhagyma krém

--------------------------------------------------

Savanyított fokhagyma

--------------------------------------------------

HÁZI  ERŐS  PISTA

------------------------------------------------

Vaníliapudingos mákos bögrés

--------------------------------------------------

Pikáns zöldséges spagetti

------------------------------------------------

 

Borsós-tejszínes tészta

------------------------------------------

Citrom krémmel töltött citromos muffin

--------------------------------------------------

Sós kifli

------------------------------------------------

Somlói

------------------------------------------------

 

Pilóta keksz

------------------------------------------------

 

Fordított almás

--------------------------------------------------

Pizzás tallér

--------------------------------------------------

Csíkos kifli

--------------------------------------------------

Rakott tészta

--------------------------------------------------

Citromos-mentás almaleves

-------------------------------------------------

Zebratorta

-------------------------------------------------

Hortobágyi sertésragu

-------------------------------------------------

Szezámmagos háromszög

--------------------------------------------------

Kókuszos ostya

-------------------------------------------------

 

Vizes piskóta

------------------------------------------------

Szilvás lepény

-----------------------------------------------

Lecsós szelet

------------------------------------------------

Amerikai saláta

-------------------------------------------------

Kakaós kevert sütemény

--------------------------------------------------

Sajtos-túrós pogácsa

-------------------------------------------------

Férfi szeszély

-------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreatívkodjunk

 



Hun-Web Linkek

Linktár Network
Magyar
Linkgyûjtemény
eXTReMe Tracker

 

TopSite.hu - A web legjobbjai.

 

Free TopSite


InterStat.hu
Google PageRank




 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG